Rondritten

verschillende rondritten langs de hoogtepunten in Tilburg

Fietstaxi Tilburg biedt u de mogelijk om op een ontspannen manier delen van Tilburg te zien, verhalen over de geschiedenis te horen. Wij vertrekken in principe vanuit het centrum van de stad, in overleg kan dat ook elders zijn, een eventuele meerprijs hoort u vooraf.

Rondritten kunnen gecombineerd worden, daartoe zal een korting worden gegeven van 10% op de totaalsom. De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen, we kunnen groepen van maximaal 6 personen vervoeren!

Bekijk hieronder de rondritten die wij aanbieden. Maatwerk is ook mogelijk: een rondrit in een door u gekozen buurt, neem daarvoor contact op met theo@fietstaxitilburg.nl. Flexibiliteit hebben wij hoog in ons vaandel staan!

 

Rondritten korter dan één uur

Willem II en Vincent van Gogh

Twee iconen uit de geschiedenis van de stad, worden in deze rondrit in het zonnetje gezet. Willem II werd naar Tilburg gestuurd om rust te creëren aan het front met de Belgen. Vincent van Gogh woonde en tekende een tijdje in Tilburg. Hoewel ze een kleine twintig jaar na elkaar in Tilburg waren, hebben ze toch ook wat gemeenschappelijks! Wat gaat u horen tijdens de rondrit.

Het is een korte rondrit (maximaal 30 minuten), zodat deze goed gecombineerd kan worden met één van de andere routes.

Prijs € 20,= / 2 personen
Duur: ongeveer 30 minuten

Rondritten 1 uur

Oud en nieuw, een historie op het spoor

Hoewel nog volop in de steigers, is de Spoorzone van Tilburg een gebied geworden waarin het goed toeven is. Diverse horecagelegenheden zijn neergestreken in de oude gebouwen van de voormalige NS-werkplaats. Het gebied is niet zo groot, maar herbergt een aantal pareltjes.

De LocHal is zo’n parel. Het gebouw is in de Nederlandse kranten uitgeroepen tot het Centre Pompidou van Nederland. Waar vroeger de locomotieven in de takels hingen, staan nu de boeken van Tilburgs grootste openbare bibliotheek.
Daar brengen wij u naar toe, u strekt er even de benen en stapt weer in op weg naar de volgende parel: de draaischijf. Wat daar de functie van was, vertellen we u bij de rondrit.

Een alternatief dat we nog kunnen meenemen is een bezoekje aan het bijzondere Spoorpark op 1,5 kilometer van het station. We maken een korte rondrit door het park en keren daarna terug naar het station. Een bezoek aan het Spoorpark is helemaal af met een bakje koffie (of biertje) in het T-huis (voor eigen rekening).

Prijs € 35,= / 2 personen
Duur: 1 uur
Duur: 1,5 uur met bezoek aan Spoorpark (meerprijs € 5,=)

Twee musea en een kasteel

Het kasteel van Tilburg heeft einde 15e eeuw gelegen in wat nu de textielbuurt heet (de wijk Hasselt). Het was een burcht (een Steenen Kamer) mét slotgracht, onder ander bewoond door wat later de Heren van Tilburg zou gaan heten. Om het huis lagen de jachtgronden, moeilijk voor te stellen voor ons als je de wijk nu ziet. Op onze reis door deze omgeving krijgt u natuurlijk ook het huisje van de jachtopziener te zien…
Het kasteel zelf is helaas verdwenen en toch nog zichtbaar… U kunt dat raadsel oplossen bij het bezoek aan de plek waar het kasteel heeft gestaan. U mag er even de benen strekken om even terug te gaan naar de glorietijd van het kasteel.
We zullen u onderweg wijzen op de interessante linkjes die heden en verleden nog steeds hebben.

In deze buurt staan ook de bekendste musea van Tilburg: De Pont (moderne kunst) en het Textielmuseum (alles over de productie van textiel). Na afloop van de rondrit heeft u de mogelijkheid om deze museums te bezoeken, tijdens de rondrit zelf passeren we ze slechts.

Prijs € 35,= / 2 personen
Duur: 1 uur

Het bezoek aan de musea is voor eigen rekening. Transfer van en naar een van deze museums kunnen wij op verzoek voor u regelen.

Rondritten tot 1,5 uur

Historie op straat & Groen om de hoek

Tilburg is een oude wolstad, de sporen van de textielindustrie zijn nog op een aantal plekken in de stad terug te vinden. Niet alles in Tilburg is onder de slopershamer van een voormalige burgemeester ten prooi gevallen. We hebben de belangrijkste plekjes voor u opgenomen in deze route.
Historie is er ook te vinden in het onderdeel Groen om de hoek. We maken een uitstapje naar het natuurgebied Moerenburg, waar u ook even de benen mag strekken. De tocht gaat terug langs het water, dat het nog stroomt in de stad , berust ook op historische gebeurtenissen. Meer daarover vertellen wij u in deze rondrit.

Leuk te combineren met rondrit 1.

Prijs € 45,= / 2 personen
Duur: ongeveer 1,5 uur

Kloosters en Kerken

Ooit was Tilburg de vroomste stad van zuidelijk Nederland, door de aanwezigheid van de vele kloosters en kerken werd het wel gekscherend het Rome van het Zuiden genoemd. Een aantal van deze kloosters en kerken zijn nog steeds in het straatbeeld terug te vinden. We gaan ze bezoeken, voor zover de locaties openbaar toegankelijk zijn, is een kijkje binnen mogelijk. De mooiste bewaren we voor het laatste…

Prijs € 45,= / 2 personen
Duur: ongeveer 1,5 uur