Streetart

rondrit per fietstaxi langs de mooiste streetart in Tilburg

Op steeds meer plekken in Tilburg zijn kale muren opgefleurd met een muurschildering. In het buitenland heel gewoon, nu is dat ook in Tilburg aan het inburgeren. We hebben inmiddels op zoveel plekken in de stad muurschilderingen, dat we daarin twee verschillende routes langs de mooiste streetart van Tilburg kunnen aanbieden. Kunt u niet kiezen? Dan kunt u ze gewoon allebei doen!

Beide routes zijn vanwege de vele fotomomenten ruim twee uur, en kunnen samen tot een dagtocht gecombineerd worden. In dat geval is een lunchpakket voor onderweg nog wel een idee. We vertrekken en eindigen bij Tilburg CS, maar in overleg is elders starten of eindigen natuurlijk ook mogelijk (eventuele meerkosten hoort u vooraf).

Route 1: De Schônste Wijk verkennen
De Textielindustrie heeft in Tilburg zijn sporen achter gelaten. Een hele wijk is voorzien van straatnamen die naar deze historie verwijzen.
Op diverse locaties in de wijk zijn muurschilderingen aangebracht, u gaat ze zien. Onderweg in deze buurt zullen we u ook op de straatnamen wijzen. U krijgt natuurlijk de tijd voor het maken van foto’s. Voor een voorproefje klik hier.

Tip: sluit deze rondrit af met een kopje koffie bij Stoom013 (10 minuten van het station), waar u nog kunt genieten van de mooie schildering op deze locatie.

Route 2 Centrum en Dolfijnen spotten
Deze route gaat dwars door het centrum waar we op een drietal plekken stoppen, om daarna via een ommetje door te rijden naar de Piushaven. Op de terugweg doen we de Spoorzone aan, waar op een aantal oude spoorgebouwen enorme muurschilderingen zijn aangebracht. Onderweg krijgt u de gelegenheid om foto’s te maken van al dat fraais.

Om de lange zit tussen centrum, haven en Spoorzone te verzachten, stellen we voor om halverwege een koffiestop in te bouwen. Bij Villa Pastorie, ons keerpunt, kunt u dan ook nog even genieten van het mooie uitzicht over de haven. Na de koffiestop (ongeveer 30 minuten) maken we de route af en keren terug in de Spoorzone.

Kosten route 1 of 2
Prijs € 65,= / 2 personen (zonder koffiestop) Duur: 2,5 uur (10 fotomomenten)
Prijs € 85,= / 2 personen (met koffiestop & kopje koffie of thee) Duur: 3 uur
Optie: lunchpakketje 2 personen à € 15,=

De Combi (Dagtocht)
Voor de echte diehards bieden we al dit moois in één route aan. Dat wordt een lange zit, maar dan heeft u wel 20 indrukwekkende muurschilderingen op één dag gezien. We bouwen twee koffie stops in na 2,5 uur, en na ongeveer 3,5 uur.
Tip: we kunnen voor u ook een lunchpakket regelen, dat u dan onderweg lekker kunt oppeuzelen.

Prijs € 155,= / 2 personen (met 2x koffiestop & koffie of thee)
Optie: lunchpakketje 2 personen à € 15,=
Duur ongeveer 5 uur

p

Meer info en prijzen

Vanaf € 65,00 voor 2 personen

Meer weten of boeken?
Neem
contact op.