Over Fietstaxi Tilburg

sinds 2014 de leukste en schoonste manier van vervoer in Tilburg

 

De fietstaxi is sinds 2014 de leukste manier van vervoer door Tilburg en niet meer weg te denken uit het Tilburgse straatbeeld! In de binnenstad kunnen we overal snel komen en zijn we goedkoper dan elke andere taxi. We rijden waar taxi’s en bussen niet mogen komen.

U kunt ons aanhouden op straat of bellen/sms’en/mailen/appen voor een ritje, om u naar de juiste bestemming te brengen of om u bijzondere plekjes van Tilburg te laten zien. Fietstaxi’s zijn uitgerust met elektrische trapondersteuning zodat we u milieuvriendelijk kunnen vervoeren, zonder dat u zich hierover schuldig hoeft te voelen.

Het is ook mogelijk om fietstaxi’s in te huren voor vervoer op/rondom evenementen, feesten en partijen. Zie hiervoor de contactpagina.

De fietstaxi is slow transport, ritten naar of vanuit de Reeshof of de omliggende dorpen van Tilburg nemen veel tijd in beslag. De ritprijs daarvoor ligt niet vast en zullen we vooraf overeenkomen. Onze gangbare actieradius houden we op ongeveer 4 kilometer enkele reis,, uitzonderingen zijn uiteraard mogelijk.

Theo Smeele

Theo Smeele

eigenaar Fietstaxi Tilburg

Oorsprong Fietstaxi

De fietstaxi heeft haar oorsprong in Aziatische landen, waar het ook wel tuktuk wordt genoemd en is daar een algemeen bekende vorm van openbaar vervoer. Een tuktuk is een gemotoriseerde riksja waarin een aantal passagiers overdekt kan worden vervoerd. Tuktuks hebben drie wielen: twee wielen achter en één voor, hierdoor zijn ze zeer wendbaar in druk stadsverkeer. Voor de aandrijving wordt meestal een zeer vervuilende tweetaktmotor gebruikt die een karakteristiek toek-toek-geluid voortbrengt, en daarmee is de naam meteen verklaard. Tegenwoordig zijn er vele verschillende kleine elektrische voertuigen op de weg, echter de fietstaxi is de enige die met menskracht wordt voortbewogen. Ook elders in de (derde) wereld is personenvervoer per fietstaxi gebruikelijk, daarbij wordt vaak de Bedjak ingezet, de passagiers zitten daarbij voor de chauffeur. De moderne fietstaxi’s zoals die ook in Tilburg rondrijden, rijden in diverse wereldsteden rond. Gelukkig verschijnen er ook in steeds meer Nederlandse steden fietstaxi bedrijfjes. Waren het er in 2014 nog geen handvol, inmiddels zijn het er al bijna 10!