Bezoek Abdij OLV van Koningshoeven

de makers van La Trappe in de enige echte trappistenbrouwerij van Nederland

Op zo’n 4 kilometer van het centrum van Tilburg ligt Koningshoeven, de enige echte Trappistenbrouwerij van Nederland. Fietstaxi Tilburg brengt u daar in ongeveer 20 minuten naar toe. In deze brouwerij worden onder de naam La Trappe diverse soorten Trappistenbieren geproduceerd.

Een bezoek aan het klooster is zeer de moeite waard en is vrijwel het hele jaar mogelijk. bij het complex is een zogeheten proeflokaal (met terras) waar u kunt genieten van de diverse biertjes en kazen die in het klooster worden gemaakt. Ook de tuin is zeer aantrekkelijk om te verblijven. Kijk op www.koningshoeven.nl voor meer informatie.

Het klooster biedt een aantal keren per week voor groepen een rondleiding door de brouwerij. Tijdens de rondleiding wordt u onder meer op de hoogte gebracht van de verschillende productiemethodes van het Trappistenbier en krijgt u uitleg over wie de Trappisten zijn. De excursies zijn op weekdagen (exclusief feestdagen) uit te breiden met een bierproeverij, al dan niet met ambachtelijke hapjes.

De kosten van de verschillenden opties bestaan uit de entreekosten van de brouwerij, plus het vervoer. Voor de handling van kaartjes komt er € 5,= per twee personen bij.

BASIS EXCURSIE (2 UUR)

Tijdens een rondleiding door de brouwerij ga je in drie kwartier langs alle facetten van het productieproces en langs alle karakteristieke gebouwen op het abdijterrein. Je krijgt een korte film te zien waarbij je in circa 15 minuten alles leert over het kloosterleven en de historie van de brouwerij. Als afsluiting kun je een van de heerlijke Trappistenbieren proeven.

Prijs voor 2 personen: € 59,00 *

SPECIALE EXCURSIE (3 UUR OF LANGER)

De basisexcursie kan worden aangevuld met een bierproeverij en een hapjesproeverij. In het Proeflokaal van de Abdij vindt u een ruime keuze van hapjes en dranken uit de brouwerij. Afrekenen doet u zelf. Geniet ervan en laat u op afspraak weer ophalen (u belt ons op en een half uur later kunt u weer met ons mee terug).
Vooraf genieten kan natuurlijk door de menukaart alvast in te zien.

Toeslag op prijs Basisexcursie € 5,=
Liever op eigen gelegenheid terug (bus of te voet)? Dat kan, dan krijgt u € 5,= korting op de prijs.

De rondleidingen worden gehouden:
– maandag t/m vrijdag (en Koningsdag) 14.00 uur
– zaterdag & zon- en feestdagen 13.30 uur en 15.30 uur

Inbegrepen in deze arrangementen:

  • Vervoer per fietstaxi vanuit centrum Tilburg (45 minuten voor aanvang excursie ) naar brouwerij Koningshoeven en na afloop terug naar Tilburg Centrum. Ophalen geschiedt in onderling overleg.
  • Entreekosten van de Abdij en rondleiding (alleen indien tijdig gereserveerd!)
  • In overleg is ophalen van/wegbrengen naar een locatie buiten Tilburg Centrum mogelijk. Eventuele meerprijs wordt vooraf gemeld.

Wilt u alleen genieten van de tuin van het klooster, op eigen gelegenheid een hapje en drankje nuttigen? Laat u dan door de fietstaxi brengen en ophalen op het moment dat u zover bent. De rit alleen al is de moeite waard!
Prijs voor 2 personen: € 20,00 p.p. (voor 1 persoon € 30,-)

In overleg is ophalen van/wegbrengen naar een locatie buiten Tilburg Centrum mogelijk. Eventuele meerprijs wordt vooraf gemeld.
Beschikbaar vrijwel alle dagen vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur.

 

* exclusief €5,00 administratiekosten per boeking

p

Meer info en prijzen

Basis excursie (2 uur)
2 personen € 59,00 *

Meer weten of boeken?
Neem
contact op.